01 maart 2014

Volkorenwafeltjes

Ik zie dat het vorige recept ook wafeltjes zijn.
Nu, ik heb een ander recept geprobeerd en deze zijn zo anders en ook lekker.
Ik breng 4 wafeltjes tegelijkertijd in het wafelijzer en gebruik de standaard bakplaat. Ze vullen heel erg goed en zijn zowel warm als koud lekker. De wafeltjes bewaren ook een hele tijd.

Benodigdheden
1/2 kg boerenbloem ( een mengeling van verschillende granen), 225g geklaarde boter, 100g rietsuiker of mascobado, 100g gedroogde abrikozen (geweekt en gepureerd), 20 dr stevia, 4 eieren, 1/2 pakje bakpoeder

Bereidingswijze
Boter smelten, de suiker, eidooiers, abrikozen en stevia toevoegen. Meng er de bloem en het bakpoeder onder. Klop het eiwit stijf en hef het eronder.
Als je geen stevia gebruikt doe er dan nog 100g suiker bij.
En nu maar bakken en smullen ...

Geen opmerkingen: