19 januari 2011

Oosterse Pasta met Tempeh en Groenten

Ik probeer de laatste tijd wat te experimenteren met tempeh en daarmee dat dit recept mijn aandacht trok! Ik vond het allezins heel lekker en makkelijk.

Dit heb je nodig:
4 el sesamolie, 225 g tempeh, in kleine brokjes gesneden, 1 grote wortel, in julienne, 1 rode paprika, in reepjes, 300 g. broccoli, in roosjes, 250 g. volkorenpasta (bv spirelli), 3 el tahin of pindakaas, 60 ml water, 1 tot 2 el shoyu, 2 kl agave of honing, 1 el appelazijn, evt. een beetje vers geraspte gember, sesamzadjes of gomasio om te garnieren

In een braadpan, verwarm 3 el sesamolie en bak de tempeh brokjes ongeveer 10 minuten tot ze bruin en krokant zijn. Kruid ze tijdens het bakken naar smaak met zeezout, versgemalen peper en eventueel wat kurcuma voor de kleur.

In een grote kookpot, breng intussen water aan de kook en blancheer eerst de groenten, een voor een, ongeveer 30 seconden en doe ze dan in een vergiet. Kook dan de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, tot het gaar is. Uitgieten en samen met de groenten terug in de pan doen.

Meng intussen de saus door de tahin of pindakaas, water, shoyu, agave, appelzijn, en eventueel wat gember samen te mengen. Meng de saus en de tempeh brokjes door de pasta en serveer warm of koud, besprenkeld met wat gomasio of sesamzaadjes natuur. Smakelijk!

Geen opmerkingen: