21 maart 2012

Volkoren Speculaas Scones

Heerlijk gezonde scones - perfect bij een tas geurige thee...  Dit volledig plantaardig recept is ook heel simpel en snel om te bereiden.  Geniet ervan!

Benodigheden:
210 g volkoren speltbloem
1 el bakpoeder
een snuifje zout
1 kl kaneel
1 kl gemberpoeder
1/2 kl nootmuskaat
1/2 kl speculaaskruiden
200 g ongezoete appelmousse
2 el ongezoete sojamelk (of ander plantaardig melk)
1 el agave-, esdoorn-, of rijstsiroop
1 kl vloeibaar vanille-essence
2 el rozijnen

Oven voorverwarmen op 175 graden.  In een grote kom, meng de bloem met de bakpoeder, zout en kruiden.  Doe de overige ingrediënten erbij en meng tot een homegeen deeg.  Vet een bakblik lichtjes in, breng er met een eetlepel 6-8 hoopjes deeg op.    15 minuten bakken tot ze gaar zijn.

Geen opmerkingen: