16 juli 2013

Geroosterde bloemkool

3 dagen op rij om een receptje te plaatsen, het moet maar niet zo lekker zijn ...
De bloemkoolschotel oogt zeer mooi. Het is een lekkere groenteschotel en presenteer je bij oneindig vele gerechten. Ik vermoed dat als je het in aluminiumfolie brengt - in kleine pakketjes - het ook lekker is op de bbq.

Benodigdheden
1 bloemkool in kleine trosjes, olijfolie, 250g kerstomaatjes, 1 koffielepel kurkuma, 1/2 koffielepel, kruidenzout, 1/4 koffielepel zwarte peper, 3 geperste teentjes knoflook, olijfolie, 3 eetlepels groene pesto

Bereidingswijze
De kruiden en knoflook mengen samen met de olie en onder de bloemkool mengen. Het geheel in een vuurvaste schotel leggen en 20 minuten op 175°C laten garen. Roer het ook eens om.
Snijd de tomaatjes in twee en meng er de pesto onder. Breng dit bovenop de bloemkool en laat nog eens 10 minuten garen.

De bloemkool blijft knapperig, oogt bijzonder mooi door de gele kurkuma, het rood van de tomaatjes en het groen van de pesto. Lekkerrrrrr.

Geen opmerkingen: