26 oktober 2011

Groentestoofpotje met rode linzen en couscous

Geïnspireerd door de eetdag van de wereldwinkel - waar we lekkere couscous en chocola kregen - ben ik zelf aan de slag gegaan.
Dit sudderpotje is verrukkelijk !

Varieer zelf met groenten en kruiden, telkens nieuwe smaken dat maakt het boeiend !

Benodigdheden
200g rode linzen, 30 tal spruiten, 2 rode uien, 4 teentjes knoflook, 2 zoete aardappelen, 3 wortelen, 2 rode paprika’s, 2 handen prinsesbonen, 2 cm gemberwortel, 1 klein blikje tomatenconcentraat, 1 kleine hand arame (zeewier-optioneel), 1 kl garam masala, snufje pilipili, 1 kl komijnzaadjes, beetje zwarte peper, zeezout en kurkumapoeder, 2 takjes bonenkruid, 1 takje tijm en rozemarijn, 3 blaadjes laurier, 1 kl umesu-pasta, eventueel wat groentebouillon, olijfolie

Bereidingswijze
Al de groenten grof snijden, behalve de gember en de knoflook fijn snipperen, de fijne boontjes heel laten. De groenten aanfruiten in olijfolie, tomatenconcentraat en de kruiden er onder mengen. Water tot ¾ toevoegen en op een klein vuurtje gedurende een 20-tal minuten laten sudderen. De gespoelde linzen toevoegen en nog eens 10 minuten laten garen. Eventueel extra op smaak brengen met groentebouillon.
Opdienen met couscous op smaak gebracht met sojasaus.

Geen opmerkingen: