17 april 2012

Kappertjes tapenade

Deze morgen nog even een tapenade bereid om met de boterham mee te geven.
De ingrediënten afwegen, enkele benodigdheden grof snijden, mixen en het is klaar, dat is mooi meegenomen !
De kappertje die ik gebruikt heb, zijn in zout opgelegd, deze eerst spoelen vooraleer toe te voegen. Op azijn opgelegde kappertjes is ook een mogelijkheid, deze zou ik ook spoelen en de tapenade proeven vooraleer je extra citroensap toevoegt. Gemalen peterselie had ik nog in de diepvries, zo gaat het natuurlijk sneller ;-) Het is een receptje van de EVA-avond tijdens de vastenperiode. Zelf heb ik hier en daar iets veranderd aan de verhoudingen en er extra lijnzaadolie (omega 3), nori-poeder = zeewier (mineralen), kurkuma-poeder(ontstekingsremmende stoffen) aan toegevoegd.

Benodigsheden
150g tofu, 100g zongedroogde tomaten, 25g kappertjes, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels citroensap, 1 bosje fijngemalen peterselie, 1/2 theelepel zwarte peper, 1 theelepel kurkuma, 1 eetlepel nori-poeder, 4 eetlepels lijnzaadolie

Bereidingswijze
De zongedroogde tomaten grof snijden, het lookteentje snijden, de overige ingrediënten afwegen en in een cilinderpot brengen, mixen of blenden en het is klaar !
Succes !

Geen opmerkingen: