11 december 2011

Appelcrumble


Op onze studiedag te Mechelen- zie onderstaande - werden we ook verwend met enkele lekkere hapjes. Eentje ervan was een aperoglaasje met appelmoes en een crumble. Het heeft mij geïnspireerd en dit is mijn versie.

Benodigdheden
3 zoete appelen, limoensap
Crumble : 3 el olijfolie, 3 el bloem, 3 el havermout, 3 el mascobadosuiker = oersuiker

Bereidingswijze
Gaar de stukjes appel in een bodempje water. Voeg als het afgekoeld is 1 tot 3 el limoensap toe - naargelang je eigen smaak.
Maak een crumble : de olijfolie verwarmen en de overige ingrediënten toevoegen. Blijven roeren totdat het een losse massa wordt, ongeveer een minuutje. Niet te lang want dan wordt het 'caramel'.
De appelmoes in kleine kommetjes verdelen, daarbovenop de crumble strooien.
Limoen kan je vervangen door citroen. De suiker door rietsuiker.

Geen opmerkingen: