29 januari 2013

Tofu-innehapje

Dit is een van de eerste vegetarische recepten die ik voor mijn kinderen gemaakt heb en ze vinden het nog steeds lekker.  Het komt dus regelmatig terug op tafel, zoals vananvond nog!

Tofu-innehapje
(voor 4 personen)

1 pakje Tofu reepjes licht gekruid (van Alpro soya) *
400 g wortelen
400 g aardappelen
1 stengel selder
1 ui
1 teentje knoflook
1 sl olijfolie
verse dragon, gesnipperd
200 ml warm water
1 groentebouillonblokje
10 cl soya room (evt light)
8 bladeerdeegbakjes, opgewarmd

Schil de aardappelen en wortelen en snijd ze in stukjes. Pel de ui en knoflook en hak fijn. Snij de selder in stukjes. Doe de olijfolie in een braadpan op een matig vuur en stoof de groenten een vijftal minuten. Doe de dragon, water en groenteblokje erbij en laat tien minuten sudderen, tot de groenten beetgaar zijn. Doe dan de Tofu reepjes en soya room erbij en laat nog een drietal minuten opwarmen. Opdienen in bladeerdeegbakjes, zoals bij de klassieke koninginnehapje.

*Neem eventueel twee pakjes als je grote eters in huis hebt.

Geen opmerkingen: