05 oktober 2013

(Linzen) Balletjes met krieken

De linzenballetjes zien eruit als gehaktballetjes, ze hebben natuurlijk een andere smaak, maar het is bijzonder lekker.
Vroeger was er thuis de gewoonte om zondags 's avonds balletjes met krieken te eten.
Het brengt mij terug bij de gezellige tafelmomenten...
Hieronder een vegetarisch alternatief,  proberen maar ...

Benodigdheden
1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, 1 tl zeezout, 1 tl zwarte peper, 1 tl kurkuma, 1 tl garam masala, 1 tl korianderpoeder, 1 tl komijnzaadjes- gemalen, beetje olijfolie
100g linzen, 70g havermout, 2 kl sesamzaadjes, 100g gemalen cashewnoten

Bereidingswijze
De ajuin en knoflook snipperen en aanfruiten samen met al de kruiden. De linzen spoelen en bij het ui-mengsel brengen. Voeg water toe, evenals de havermout, breng aan de kook en laat vervolgens op een klein vuurtje garen, gedurende een 20-tal minuten. Meng er tenslotte de noten en het sesamzaad onder. Breng het eventueel nog verder op smaak- een beetje sojasaus kan wonderen doen !
Laat het afkoelen en rol de balletjes. Net voor het opdienen bakken in een pan met olijfolie en natuurlijk opdienen met krieken !

Ps. Om de hoeveelheid water te weten voor de linzen,  meet ik de linzen af in een tas en breng er tweemaal zoveel water bij.
Smakelijk !

Geen opmerkingen: